Chatgpt: een nieuwe horizon in kunstmatige intelligentie


Chatgpt: een nieuwe horizon in kunstmatige intelligentie

Introductie

Kunstmatige intelligentie (AI) en chatbots evolueren snel en ChatGPT is veruit het recentste voorbeeld. ChatGPT is een chat- en taalbot die door Intel AI Lab is ontworpen en gepresenteerd op de ICLR 2020-conferentie. Het is gemaakt met GPT-2 (Generative Pre-trained Transformer 2), een op generatieve modellen gebaseerde tekstgenerator. De chatbot heeft een opvallende kans om de interactie met menselijke gesprekspartners te verbeteren.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een intelligent, gepersonaliseerd chatbot, gebouwd met GPT-2-technologie. Deze technologie maakt gebruik van een natuurlijke taalverwerking om “te leren” hoe het met mensen moet communiceren. Het gebruikt een netwerk van neuronen om te begrijpen wat de gebruiker zegt. ChatGPT speelt eerst een meer passieve rol in een gesprek. In plaats van gestructureerde antwoorden terug te geven, genereert het een antwoord dat ‘logisch’ is om op de vraag te antwoorden.

Hoe werkt ChatGPT?

ChatGPT maakt gebruik van GPT-2, een generatieve tekstgenerator waarvan de basis is gebaseerd op kunstmatige neurale netwerken. Het netwerk is getrained met miljoenen stukken tekst die voortdurend worden bijgewerkt om te reageren op wijzigingen in de taal. Chatgpt genereert antwoorden door te luisteren naar wat de gebruiker zegt en vervolgens zoeken in de grote database van informatie. Daarnaast biedt het gepersonaliseerde antwoorden gegeven de interactie met de gebruiker.

Voordelen van ChatGPT

ChatGPT biedt gebruikers veel voordelen. Ten eerste hebben veel gebruikers geen tijd of interesse om met andere bots te praten. Met ChatGPT kunnen gebruikers eenvoudig een gesprek beginnen. Daarnaast hoeft de gebruiker geen scripts of regels te volgen bij de interactie met de bot.

Ten tweede hebben gesprekken met ChatGPT meestal meer diepgang. De chatbot is in staat antwoorden te geven die verder gaan dan de traditionele bots, dus het is makkelijker voor de gebruiker om te interacteren met de bot.

Kritiek op ChatGPT

Hoewel ChatGPT veel potentieel heeft als intelligente chatbot, is er ook kritiek op het platform. Sommige critici menen dat ChatGPT nog steeds niet zo intelligent is als menselijke gesprekspartners. Ook benadrukken sommige critici dat ChatGPT al te empathisch kan zijn en dat gebruikers die er contact mee maken zich vaak verbonden voelen met de bot.

FAQ

Wat is ChatGPT?
ChatGPT is een intelligent, gepersonaliseerd chatbot, gebouwd met GPT-2-technologie.

Wat is GPT-2?
GPT-2 (Generative Pre-trained Transformer 2) is een op generatieve modellen gebaseerde tekstgenerator.

Wat zijn de voordelen van ChatGPT?
ChatGPT biedt gebruikers veel voordelen, zoals eenvoudig een gesprek kunnen beginnen zonder scripts, verrijkte conversaties en gepersonaliseerde antwoorden.

Wat is kritiek op ChatGPT?
Kritiek op ChatGPT is dat hij nog steeds niet zo intelligent is als menselijke gesprekspartners en te empathisch kan zijn, waardoor mensen zich verbonden voelen met de bot.

Leon van Haren
1 Comment
  1. Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

Leave a reply

AI Toekomst - nieuws en reviews
Logo