Hoe Kunstmatige Intelligentie Helpt bij het Omgaan met Inefficiënte Processen


Hoe Kunstmatige Intelligentie Helpt bij het Omgaan met Inefficiënte Processen

Wat is Kunstmatige Intelligentie?

Kunstmatige intelligentie (AI of Ai) is de studie en toepassing van intelligente systemen die het vermogen hebben om intelligente taken te voltooien. Het is een wijd verspreid begrip dat wordt gebruikt bij tal van velden, waaronder informatica, statistiek, kunstmatige neurale netwerken, filosofie, tentoonstellingsuniversaal en wetenschappelijk onderzoek. Kortom, het is een vraag die de kern vormt van een breed scala aan onderwerpen.

Hoe past AI toe op inefficiënte processen?

Kunstmatige intelligentie (AI) kan helpen om inefficiënte processen te verbeteren. AI kan worden gebruikt voor routinematige taken, waarbij grote hoeveelheden gegevens worden verwerkt, waarmee processen verbeteren en vereenvoudigd worden. AI-systemen kunnen worden gebruikt om processen te verrijken en te verbeteren door bijvoorbeeld patronen en trends te identificeren die kunnen worden gebruikt om betere beslissingen te nemen.

Met AI-systemen kunnen bedrijven hun algehele productiviteit verbeteren door inefficiënte processen te optimaliseren. AI-systemen kunnen worden gebruikt om een betere reeks processen te creëren waarmee bedrijven mogelijk hun doelen efficiënter kunnen bereiken.

Voors en tegens van het gebruik van AI

Kunstmatige intelligentie (AI) biedt veel voordelen, waaronder:

 • Veelzijdigheid – AI-systemen zijn flexibel en kunnen worden gebruikt om een breder scala aan taken uit te voeren, van routinematige taken tot complexe analytische processen.
 • Hoge productiviteit – een AI-systeem kan vele taken sneller voltooien dan een mens; dit resulteert in relatief hoge productiviteit.
 • Geen mens – AI heeft geen menselijke vermoeidheid en andere fouten; het kan veel preciezere resultaten opleveren.

Hoewel AI veel voordelen biedt, brengt het ook enkele risico’s met zich mee:

 • Hoge kosten – AI-technologie en ontwikkelingsinspanningen zijn duur.
 • Lange ontwikkelingstijd – het kan maanden of zelfs jaren duren om AI-systeem uit te werken, instellen en te testen.
 • Mogelijk verlies van werk – als AI-systemen voor meer taken worden gebruikt, zouden sommige mensen hun banen verliezen.

Voorbeelden van het gebruik van AI in inefficiënte processen

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt algemeen gebruikt voor processen waarin efficiëntie een doel is. Geschat wordt dat AI door 2020 $250 miljard aan waarde toevoegt aan de economie.

Een aantal voorbeelden van het gebruik van AI in complexe, inefficiënte processen zijn:

 • Robotgestuurde assemblage – robotica is een manier om producten sneller te produceren en te verzekeren dat het rendement hoger is.
 • Logistiek – AI kan worden gebruikt om supply chain-processen te verbeteren door beter te realiseren waar mankracht nodig is om efficiënter te werken.
 • Zelfrijdende voertuigen – door gebruik te maken van AI, kunnen auto’s zelf bepalen waar ze heen moeten gaan op basis van gegevens die door de auto zelf wordt verzameld.
 • Verzorgingssystemen – AI is een effectief middel om veel van de dagelijkse taken in het verzorgingsproces te automatiseren.

Hoe AI implementeren in processen

Voor bedrijven die AI willen implementeren in de processen, zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden:

 • Kies een AI-platform – bedrijven hebben veel AI-platforms waaruit ze kunnen kiezen; elk platform heeft verschillende voordelen en mogelijkheden. Zorg ervoor dat het platform dat wordt gekozen, alle vereiste functies heeft.
 • Onderzoek de complexiteit – een goede eerste stap is om te beslissen hoe complex het AI-project gaat worden. Als een bedrijf bijvoorbeeld alleen routinematige processen wil automatiseren, kan een eenvoudiger platform voldoende zijn; als een bedrijf echter complexere processen wil aanpakken, is een meer geavanceerd platform vereist.
 • Bepaal een budget – AI kan duur zijn, dus het is belangrijk om een budget te bepalen voor het implementeren van een AI-platform.
 • Analyseer de gegevens – voordat het AI-systeem wordt geïmplementeerd, moeten bedrijven de gegevens die worden verwerkt analyseren. Hiermee kunnen bedrijven er zeker van zijn dat de gegevens die worden verwerkt, relevant en nauwkeurig zijn.
 • Train het systeem – als zowel het AI-platform als de gegevens gereed zijn, kunnen bedrijven het systeem trainen door systematisch verschillende data-scenario’s te testen totdat het systeem optimaal presteert.
 • Operationeel maken – als het systeem is getraind, kan het operationeel gemaakt worden om te beginnen met het verwerken van gegevens voor processen.

Machines versus mensen

Hoewel AI-systemen steeds meer worden gebruikt om complexe processen te verbeteren, blijven mensen essentieel voor het succes van een bedrijf. Mensen zijn een bron van kritische waardevolle inzichten, beoordelingen en toekomstige innovaties. AI-systemen kunnen echter helpen bij het optimaliseren van processen door de prestaties van mensen te verbeteren en maken het voor mensen mogelijk hun tijd te besteden aan meer waardevolle taken.

Conclusie

Kun

admin
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AI Toekomst - nieuws en reviews
Logo