Kunstmatige Intelligentie: Hoe COVID-19 de Mensen Helpt


Kunstmatige Intelligentie: Hoe COVID-19 de Mensen Helpt

De COVID-19 pandemie heeft de mensheid in zijn greep. Maar het is ook een oorzaak die technologie vooruit Duwt. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en haar verschillende toepassingen omvatten, worden verschillende technologische tools ontwikkeld om het diagnoseproces te versnellen, om pandemien af te remmen en om de algehele initiatiefnemerszorg voor patiënten te verhogen. In dit artikel onderzoeke we hoe AI de overheden en de mensen helpt bij het omgaan met de pandemie.

Detectie van infecties

Overheden over de hele wereld hebben geïnvesteerd in AI om de verspreiding van COVID-19 te beheersen. AI-gebaseerde verkenningstools kunnen helpen bij het zoeken naar infecties in plaats van handmatig te zoeken, waardoor een betere controle over het aantal infecties mogelijk is. AI-tools zoals computer vision en analyse van grote datasets kunnen geavanceerde algoritmes gebruiken om patiënten te identificeren die mogelijk COVID-19 hebben, aan de hand van hun klinische gegevens. Ook kan deze technologie worden gebruikt om contacten met patiënten te traceren, om de verspreiding te voorkomen.

Robotische zorg

Robots kunnen ook worden gebruikt om patiënten te verplegen die drastisch afgeschermd moeten worden van anderen. AI-gestuurde robots kunnen bijvoorbeeld systemen monteren die het risico van infectie minimaliseren; Ze kunnen ook worden gebruikt voor het identificeren van bijwerkingen, de resultaten van labtests verifterne, om medicijnen uit te delen aan patiënten, en om artsen te assisteren bij operaties. Ze kunnen ook worden geselecteerd op basis van de verbale en non-verbale communicatie van patiënten.

Communicatie voor het navigeren van de crisis

Chatbots en AI-gebaseerde apps en websites bieden gespreksoplossingen om de algemene samenleving te navigeren in crisissituaties zoals deze pandemie. Ze werden gebruikt om de paniek onder mensen te verminderen door veelgestelde vragen te beantwoorden en te adviseren over afstandsonderwijs, hittelijnen voor psychologische steun aan te bevelen, en beleidsrichtlijnen van overheden en andere rapporten te verspreiden.

Monitoring van patiënten met behulp van AI

Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om het aantal patiënten te monitoren die ziek zijn door COVID-19. Door het scannen van data zoals bloed- en ademhaling, kunnen AI-tools helpen bij het volgen van het volledige kamerverloop van de patiënt. AI is ook nuttig voor het voorspellen van wat bij een zieke patiënt het meest waarschijnlijk zal gebeuren, en om te beoordelen hoe er kan worden gereageerd op veranderende aandoeningen.

Verbetering van de diagnoses

AI helpt bij het automatiseren van een deel van de diagnosetechnieken om een accurate diagnose te krijgen. AI-technologie maakt beeld- en datawetenschap mogelijk, en maakt het voor artsen gemakkelijk om afbeeldingen, zoals röntgenfoto’s, te analyseren. Deze technologie kan ook worden gebruikt om het risico van complicaties te verminderen door patiënten accusileder te monitoren.

Voorspelling van de nodige hulpmiddelen

AI-technologieën kunnen worden gebruikt om te speculeren hoe de pandemie zich mogelijk zal ontwikkelen, en hierdoor de overheid te ondersteunen met het bepalen hoeveel medische middelen nodig zijn voor het voorbereiden van de behandeling van patiënten. AI-systemen kunnen ook worden gebruikt om te simulatie-experimenten uit te voeren om een idee te krijgen van de impact van de veranderingen in demografische factoren, zoals het aantal patiënten, bevolkingsdichtheid op het aantal besmettingen.

Voorkomen van schaarste van medicijnen

AI kan helpen bij het beheer van het heelkundige voorraden- en logistiekbeheer om er zeker van te zijn dat er genoeg medicijnen beschikbaar zijn voor de patiënten die behandeling zoeken. AI-gebaseerde tools kunnen worden gebruikt om de voorraadhoeveelheid te monitoren en bidirectionele koppelingen tussen ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven kunnen worden gecreëerd, waardoor de consumentenmedicijnen beschikbaar blijven.

Conclusie

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft zichzelf bewezen als een machtig hulpmiddel om de verspreiding van COVID-19 te beheersen. De medische wereld heeft benefiet van deze technologie. AI stelt artsen, verpleegkundigen en verzorgers in staat om de zorg te leveren die nodig is voor patiënten met COVID-19, en voorkomt schaarste aan medicijnen. Verder helpt AI bij het voorspellen van de ontwikkeling van COVID-19, wat een effectieve reactie van overheden en maatschappelijke instanties mogelijk maakt.

admin
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AI Toekomst - nieuws en reviews
Logo