Staande KI-Trends van 2020: Optimisme en Investeringen


Inleiding: Staande KI Trends van 2020

Kunstmatige intelligentie (KI) is een meervoudige technologie, waarbij machines, systemen en algoritmes die zijn geoptimaliseerd voor het bestuderen, verwerken en interpreteren van informatie, worden gebruikt. Het alternatief voor menselijke bestuurders en experts. KI-technologie heeft een impact gehad op veel industrieën en sectoren, waaronder financiën, verzekeringen, gezondheid, marketing en vele andere.

In de loop van 2020 zijn er veel nieuwe trends op het gebied van KI opgestaan. Waaronder optimisme en investeringen. In dit artikel zal worden verkend welke KI-trends 2020 heeft gezien en welke invloed deze hebben op bedrijven, consumenten en de toekomst.

1. Tempo van AI-Investeringen

AI-investeringen zijn een van de sterkst groeiende bronnen van investeringen in de wereld. Volgens Forbes groeien AI-investeringen wereldwijd met een omzet die twee keer zo groot is, in vergelijking met de meeste andere sectoren. Volgens de “Edgy AI 2020 Trends” rapport bijna 35% van alle organisaties wereldwijd heeft een duidelijke AI-strategie.

De investeringen in AI komen alleen maar toe, als gevolg van de recente ontwikkelingen in KI-gebaseerde technologie, zoals: Robotica, Machine Learning, Natural Language Processing, Computer Vision en Internet of Things (IoT).

2. AI-Enabled Enterprise Platforms

Enterprise platforms die AI ondersteunen, zijn hard on the rise. Veel van deze platformen zijn geavanceerde op afstand bedienbare oplossingen, die bedrijven in staat stellen hun data te verwerken, te analyseren en te beheren met behulp van AI-mogelijkheden. Het gebruik van deze AI-gebaseerde platformen heeft geleid tot een verhoogde productiviteit bij zakelijke organisaties. Veiligheidsmaatregelen, zoals het beveiligen van data en informatie met behulp van AI-gebaseerde integrale beveiligingssystemen, worden ook steeds belangrijker.

3. Automatisering & Digitalisering

Met AI-gebaseerde oplossingen kunnen bedrijven hun processen automatiseren, dit betekent dat de meeste processen tegen een lagere kosten kunnen worden uitgevoerd. Autonome systemen die kunnen leren op basis van gegevens, zorgen ervoor dat bedrijven hun werkprocessen kunnen optimaliseren.

Digitalisering is ook een grote trend. Het proces om traditionele handmatig uitgevoerde taken te vervangen door digitale oplossingen die kunnen worden geautomatiseerd, waardoor data driven business processen kunnen worden bereikt.

4. NLP

Natural Language Processing (NLP) technologie is ook opmars. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om het proces van het verwerken en begrijpen van de inhoud van gesprekken tussen mensen te vereenvoudigen. De technologie kan worden gebruikt in veel verschillende sectoren, zoals retail, gezondheidszorg, financiën en media.

5. Deep Learning

Deep Learning is de algemene term voor het gebruik van algoritmen om informatie te verwerken en te begrijpen. Het wordt ook wel “gateway” genoemd naar krachtige AI-oplossingen omdat het bedrijven in staat stelt grote hoeveelheden data te verwerken en informatie te extracteren van deze gegevens.

6. Computer Vision

Computer Vision is een vorm van AI waarmee machines in staat zijn om visuele informatie te verwerken en te interpreteren. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om objecten te detecteren, herkennen, te classificeren en tracking. Computer Vision wordt algemeen gebruikt voor self-driving vehicles, retail analyse en verkeersmanagement.

7. IoT

IoT (Internet of Things), oftewel het internet van de dingen, is een term die verwijst naar de meerdere apparaten en systemen die op afstand kunnen worden bediend. IoT wordt voornamelijk gebruikt in industrie, in de productieprocessen, in verkeersregulering en voor ‘smart homes’.

De intellegente systemen gebruiken AI-technologie om informatie te verwerken en te versturen naar volgend apparaat, waardoor data-driven besluitvorming mogelijk wordt gemaakt.

8. Machine Learning

Machine Learning is een vorm van KI waarmee machines kunnen leren, zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en hun gedrag kunnen verbeteren op basis van voorgaande ervaring. Met Machine Learning kunnen bedrijven hun processen op efficiënte en kosteneffectieve wijze verbeteren.

Conclusie: Staande KI Trends voor 2020

De stijgende tendens van investeringen ins AI toont aan dat KI steeds meer belangrijker wordt voor het beheren van bedrijfsprocessen. AI-gebaseerde technologieën zoals Machine Learning, Natural Language Processing, Computer Vision en Internet of Things (IoT) worden steeds belangrijker voor bedrijven over de hele wereld.

De toekomst van KI is erg positief en er zullen nog veel verdere ontwikkelingen optreden in 2020, waarbij nieuwe innovatieve oplossingen en technologieën worden geïntroduceerd. Door deze technologieën te gebruiken, zullen bedrijven in staat zijn hun processen te versnellen, efficiënter te werken en lagere kosten te realiseren.

admin
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AI Toekomst - nieuws en reviews
Logo